Haberler

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİN TANITILMASI

Kültürel Değerlerimizin okul öncesi öğrencilerine tanıtmak amacıyla tebrikler, folklorik hikayeler ve kıyafetler, Anadolu Masalları, Türk kahvesi, Türk mutfağına ait eşyalar ve şarkılar ile hazırlanan içeriklerin sınıf içi etkinlikler ve ders akışlarında yer verilmesiyle öğrencilerimizin Türk kültürüne olan ilgileri artırılmaya hedeflenmiştir.   

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında masal kahramanlarımızdan Keloğlan adlı masalı öğretmenlerimiz öğrencilerine okudu, Keloğlan şarkılarına ritim tutarak eşlik eden öğrencilerimiz Scamper çalışmaları ile etkinlerini tamamlamışlardır. 

Devamı

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ

Geleneksel değerlerimiz arasında önemli bir yere sahip olan dokumacılık diğer el zanaatları gibiönemli bir yer edinmiştir.    Bu amaçla öğrencilerimizin yaşadığı şehre özgü olan yüzlerce yıldan beri yaşatılan; gelenekselleşerek kültür varlığı halini alan tekstil ürünlerini, dokumacılık sanatını sürdüren kişilerden öğrenmeleri ve deneyimlemeleri sağlanmıştır.       

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında masal kahramanlarımızdan Keloğlan adlı masalı öğretmenlerimiz öğrencilerimize okumuşlardır. Keloğlan şarkısına ritim tutarak eşlik etmişlerdir. Öğrencilerimizin hem öğrenip hem de eğlendiği bu projede scamper çalışmaları ile Keloğlanın saçları olsaydı nasıl olurdu sorusuna cevap bulmaya çalışarak görselleştirdiler.

Devamı

BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE İYİ TATİLLER

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ YAZAR BULUŞMASI

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında konuğumuz  sevgili yazarımız Zeliha ÖZYURT çocuklarla buluşarak "Solucan Bizi Nereye Götürür?" isimli kitabı üzerine eğlenceli bir sohbet gerçekleştirmişti. Yazarımız Zeliha ÖZYURT' a öğrencilerimize yaşatmış olduğu bu mutlu gün için çok teşekkür ederiz.      

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Öğretim Üyesi Dr.Merve AVŞAR okulumuz öğrencileri ile buluşarak kitabı ve kitap okumanın önemi hakkında bilgilerini paylaşarak çocuklarımız için unutulmaz bir anı bırakıyor.

Devamı

BİR KIŞ MASALI

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri Keziban KARACA rehberliğinde gerçekleştirilen "BİR KIŞ MASALI" etkinliği 

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

  Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Devamı

1 YAŞ BÜYÜDÜM

Devamı

MİNİK ELLER SINIFI MESLEKLERİ TANIYOR

Sayısız meslek arasından kendimize hangisini seçeceğimiz konusu, bu meslekler hakkında bilgi sahibi olmamızı gerektirir. Mesleklere ilgi duymak ve o mesleği severek yapmak için, önceden meslek hakkında bilgi edinilmelidir. 

Devamı

AİLE EĞİTİM BÜLTENİ

Çocuğun eğitimi, kurum ve aile arasında paylaşılan bir sorumluluktur. Aileler çocuğun eğitimine ne kadar erken katılırlarsa çocuğun kazanımları da o oranda artar. Ailelerin eğitime katılımı, kurum ve ev arasındaki devamlılığı da sağlayarak kazanılan bilgi ve becerilerin pekiştirilmesinde ve çocuğun gelişiminin desteklenmesinde etkilidir.  Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirmektedir. Dolayısıyla çocuğun potansiyelinin geliştirilmesi ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlamada ve desteklemede her ailenin önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu amaçla aile eğitimi ve aile katılımı çalışmaları okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir. Uygulanan planlı ve sistemli bir süreç ile aile bireylerinin, özellikle de anne babaların, çocuk yetiştirme becerilerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi gerekmektedir.  Okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan aile eğitimi ve aile katılımı çalışmalarının amaçları; - Çocuğun bütüncül gelişimini desteklemek,  - Çocuk ile ailenin evde geçirdiği zamanının niteliğini arttırmak,  - Okul-aile-çocuk iş birliğini güçlendirmek,  - Aile-çocuk etkileşimini de içerecek biçimde ev ortamının çocuğun gelişimini destekleyecek    şekilde düzenlenmesine katkı sağlamak,  - Ailelerin ihtiyaçları olan konulara yönelik bilgilendirme yapmak,  - Ailelere çocuklarının gelişimi ve formal eğitim sürecine dâhil olması neticesinde sahip olduğu    öğrenme çıktılarına yönelik geri bildirimde bulunmak, - Çocuğun değerlendirme sürecine aileyi de dâhil etmektir.  Bu amaçların gerçekleşmesi, aile eğitimi ve katılımı süreçlerinin sistematik bir biçimde yürütülmesi ile ilişkilidir. Aile eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılan tekniklerden biri de bültenler olup Bakanlığımızca okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelere yönelik “Aylık Aile Bülteni” hazırlanmıştır.

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Okulumuzda yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesinde etkileşimli kitap okuma etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 04-08/12/2023 haftasında öğretmenlerimizin rehberliğinde ailelerin ve çocukların katılımıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Aile buluşmaları, Parmak oyunları, hikaye okuma, kendi kitabını tasarlama, veli-çocuk kitap okuma saati, kütüphane ziyeretleri gibi faaliyetler uygulanmıştır.

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Okul öncesi öğrencilerimiz 27 Kasım-01 Aralık 2023 haftasında okulumuz okulöncesi öğretmenleri ile atölye çalışmaları gerçekleştirdiler. Atölye çalışmalarına "Kardan Arkadaşım, Gergedanlar Krep Yemez, Aceleci Sincap, Kutup Ayısı Yüzmeyi Öğreniyor, Trek Şekillleri Öğreniyor"  masalları hakkında farkındalık yaratan bir sohbet ile başlayan öğretmenlerimiz öğrencilerine masallarını okumuşlardır. Etkinlikler sonunda öğrencilerimiz çeşitli boya malzemeleri kullanarak masal kahramanlarını resimlemişlerdir. Saygı, yardımseverlik ve sevgi temalarının işlendiği masalı çok beğenen miniklerimiz etkinliklerinden büyük keyif almışlardır. 

Devamı